WAT IS EEN NATUURLIJK ZWEMBAD

Een natuurlijke zwembad is een type zwembad dat op een natuurlijke manier wordt gefilterd, zonder gebruik te maken van chloor of andere chemicaliën. Het is een ecologische oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een zwembad dat vriendelijker is voor ...

In een natuurlijk zwembad worden planten en micro-organismen gebruikt om het water te zuiveren. Het water in het zwembad wordt door middel van een pompsysteem geleid door verschillende filters, zoals grindbedden en biologische filters, waar het water wordt gezuiverd. In de plantenfilter worden de waterplanten gebruikt om het water te zuiveren. Het water in de biopool is daardoor niet chemisch behandeld, maar heeft wel een heldere en frisse uitstraling.

Biopool zwembaden hebben over het algemeen hogere aanlegkosten dan traditionele chloorzwembaden, maar vereisen minder onderhoud en hebben lagere exploitatiekosten. Bovendien zijn ze milieuvriendelijker en gezonder voor de zwemmers, omdat er geen chemicaliën in het water worden gebruikt.

Waar moet u rekening mee houden als u een natuurlijk zwembad wilt aan laten leggen?
Het aanleggen van een natuurlijk zwembad vereist over het algemeen meer voorbereiding dan een traditioneel chloorzwembad. Hier zijn enkele basisstappen die nodig zijn om een natuurlijk zwembad aan te leggen:

  1. Kies de juiste locatie: Kies een locatie die voldoende zonlicht krijgt en weg is van bomen of andere vegetatie die het zwembad kunnen verstoppen of vervuilen.
  2. Graaf het zwembad uit: Graaf het zwembad uit volgens de gewenste vorm en grootte van de biopool.
  3. Plaats de plantenfilter: Plaats de plantenfilter naast het zwembad en zorg ervoor dat het water van het zwembad er naartoe kan stromen.
  4. Installeer de pompen en filters: Installeer de pompen, filters en andere apparatuur die nodig zijn voor het zuiveren en circuleren van het water.
  5. Voeg de juiste grondstoffen toe: Voeg de juiste grondstoffen toe, zoals grindbedden en biologische filters, die nodig zijn om het water te zuiveren.
  6. Voeg de planten toe: Voeg de planten toe aan de plantenfilter en zorg ervoor dat ze goed worden verzorgd en onderhouden.
  7. Vul het zwembad met water: Vul het zwembad met schoon water en zorg ervoor dat het waterpeil correct is.
  8. Laat het water stabiliseren: Laat het water enkele dagen tot een week stabiliseren voordat je erin gaat zwemmen. Dit geeft de planten en micro-organismen de tijd om het water volledig te zuiveren.
  9. Regelmatig onderhoud: Regelmatig onderhoud is essentieel om de biopool schoon te houden en de gezondheid van de planten en micro-organismen te behouden.
Houd er rekening mee dat de precieze stappen en benodigdheden voor het aanleggen van een natuurlijk zwembad kunnen variëren afhankelijk van de grootte, vorm en specifieke kenmerken van het zwembad. Het is dan ook aan te raden om professioneel advies in te winnen en een ervaren zwembadaannemer in te schakelen om het zwembad aan te leggen.