Particuliere zwembadrenovatie in Nieuwerkerk aan den IJssel transformeert verwaarloosd bad tot modern Juweel

Gehele renovatie en nieuwe liners

Een recent zwembadrenovatieproject van Zwembadvisie heeft een opmerkelijke transformatie teweeggebracht bij een particuliere woning in Nieuwerkerk aan den IJssel. De nieuwe huiseigenaar kocht een woning met een verwaarloosd zwembad waarvan de folie na 55 jaar was vergaan, met scheuren en beschadigingen tot gevolg. Maar dankzij Zwembadvisie is dit zwembad nu een ware parel geworden.

Het zwembad, met een bescheiden formaat van 3 bij 5 meter, werd omgetoverd tot een zoutwaterbad - een keuze die niet alleen goed is voor de huid maar ook voor een unieke zwemervaring zorgt. Een indrukwekkende 70 kubieke meter water werd binnen een uur in het zwembad gepompt, via een opmerkelijke slang van maar liefst 10 centimeter dik.Een uniek feitje dat dit project kenmerkt: het water was al op de perfecte temperatuur bij het vullen, waardoor de eigenaar meteen kon genieten van een comfortabele duik.

De keuze voor 'Gres' lichtgrijs zwembadfolie en granieten randstenen in antracietkleur versterkt de esthetiek van het zwembad, waardoor het een moderne en elegante uitstraling krijgt die perfect past bij de vernieuwde omgeving.

Het project begon met een uitdaging - het zwembad had 15 jaar lang leeggestaan, bedekt met een dikke laag mos en zelfs bewoond door kikkers. Bij aanvang leek het zwembad nauwelijks een meter diep te zijn, maar na een grondige schoonmaak en renovatie werd ontdekt dat het bad maar liefst 160 centimeter diep was.

Zwembadvisie voegde een prachtig gemetselde trap met drie treden toe en herstelde de originele schuine randen die bekend staan als een 'diamantbad' uit vroeger tijden, waardoor het zwembad zijn unieke en nostalgische charme behield.

"Deze renovatie was een opwindend avontuur en een eer om uit te voeren," zegt Jeffrey Effing, eigenaar van Zwembadvisie. "We zijn verheugd om te zien hoe dit verwaarloosde zwembad is getransformeerd tot een schitterend juweel, klaar om te worden genoten door de gelukkige eigenaar."

Volg Zwembadvisie voor meer inspirerende renovatieverhalen en spectaculaire projecten!